Aldrig Mere Krig Pacifisme er en livsholdning
<   Se alle Kommentarer
Share button


Staten skjuler danske våbensalg
Justitsministeriet regner galt for milliarder, og gemmer våbensalg til konfliktlande. Medierne har været tavse om dette, for Danmarks årlige rapporter om våbeneksport er afskaffet trods EU-regler, så oplysningerne er blevet svære at finde.
Den statslige mørkelægning blev arrangeret lige før et salgsfremstød for danske våben. Ambassaderne har ansat danske officerer som sælgere, så våbnene med statskontrol ender i lande som Algeriet, Egypten, Rusland og Saudi-Arabien. Pakistan, som er et land i nærmest permanent krigstilstand, bestilte danske våbendele for en lille halv milliard kroner.
Justitsministeriet skjuler sælgernes navne, og sjusker med våbenkontrollen i en grad, så der kom milliardfejl i statens statistikker. Dansk våbeneksport så ud til at være mangedoblet, hvilket fortsat står i EUs statistikker - men altså ikke passer.
Foreningen Aldrig Mere Krig har afdækket alt dette efter lang tids research med aktindsigter og i diskussion med Justitsministeriet. Resultatet kan nu læses i en række afslørende artikler om våbenhandel i AMKs Nyhedsbrev samt på FRED.dk.
"Undersøgelsen viser klart, at staten har bremset for dansk åbenhed om våbensalg. Hermed er borgere, medier og politikere klædt dårligt på til et kritisk blik på våbenindustrien i en tid, hvor alle lande hælder nye milliarder ud til militæret, og Danmark satser på at sælge til hvem som helst", siger Tom Vilmer Paamand, journalist og formand for Aldrig Mere Krig.
UPDATE: Diverse spørgsmål om dette er i forsommeren 2018 på vej gennem Folketinget.
Tom Vilmer Paamand - december 2017
Flere historier fra 2017...
Herunder er en enkelt - klik dig videre til resten...


>  USA løj om krigen i Afghanistan!
Svært at blive overrasket over, men USAs udmeldinger om Afghanistan har har ikke været helt sandfærdige, viser militærets egne interne rapporter. Alt blev fremlagt i omhyggeligt skønmaleri, som slet ikke afspejlede de konstante nederlag og mislykkede projekter. DR P1 har set på de danske reaktioner, og vore politikere tilbageviser arrigt alt. Citaterne fra USA er mere brutale:
You just cannot put those amounts of money into a very fragile state and society, and not have it fuel corruption", Ryan Crocker, former ambassador to Afghanistan and Iraq.
"Foreign aid is part of how the Afghan kleptocrats get rents to pay for the positions they purchased", Christopher Kolenda, a retired U.S. Army colonel.
"We didn’t realize that many Afghans were thrilled with the Taliban for kicking corrupt warlords out of power", Sarah Chayes, adviser to the chairman of the Joint Chiefs of Staff.
Disse nye oplysninger vil givetvis blive bragt frem under en debat i Folketinget 19-20/12 om eventuel opfølgning på Krigsudredningen.
Tom Vilmer Paamand - december 2019... Aktuelle Indlæg
... Indlæg fra 2017
... Indlæg fra 2016
... Indlæg fra 2015
... Indlæg fra 2014
... Indlæg fra 2013
... Indlæg før 2013

AldrigMereKrig.dk ©2012