Aldrig Mere Krig Pacifisme er en livsholdning
<   Se alle Aktuelle Indlæg.
Share button


Hver 6te udsendte soldat får psykiske problemer
Fredsbilleder... 17 procent af de hjemvendte soldater lider af psykiske mén, har fået en psykiatrisk diagnose, købt medicin mod psykiske lidelser eller behandling for stofmisbrug. Forsvarsminister Nic Hækkerup misinformerede Folketinget ved at hævde, at det er samme andel som for den almindelige befolkning, men disse tal kan ikke direkte sammenstilles. Tallene stammer nemlig fra en opgørelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, der gør opmærksom på at de undersøgte soldater er fra en særlig robust gruppe, da ingen med forudgående psykiske problemer bliver udsendt.
Tom - december 2012

Flere historier fra 2012...
Herunder er en enkelt - klik dig videre til resten...


>  Klassisk musiker får AMKs Fredsrose
Oboisten Henrik Goldschmidt er hædret med AMKs Fredsrose for sit fredsarbejde. Han har sammen med sin faste medspiller Anders Singh Vesterdahl i årevis arbejdet for at få folk fra ellers stridende lande til at skabe musik sammen i fredeligt sammenspil. Mest kendt er de for Middle East Peace Orchestra, hvor arabere og jøder spiller sammen for fred i Mellemøsten, men de to musikere har også på tilsvarende vis arbejdet meget med børn og unge, både herhjemme og i Mellemøsten.
Henrik Goldschmidt har selv forklaret om visionen, at han i sine projekter samler alle de nationaliteter og religioner, der skal til for at "lave en rigtig god krig". Men ved i stedet at optræde sammen, kommer deltagerne om bag de fasttømrede fordomme, og møder mennesket, der altid gemmer sig bag ens fjendebilleder.
"I en tid hvor Mellemøsten atter står i brand, er der hårdt brug for sådanne initiativer, der kan mindske spændinger og gøre dialog mulig - for kun dialog og samarbejde kan skabe varig fred", sagde Tom Vilmer Paamand fra AMK sin tale ved overrækkelsen. Fredsrosen blev overrakt efter en velbesøgt koncert i Kastrup Kirke på Amager, hvor under Henrik Goldschmidt selv havde fortalt om sit fredsarbejde.

... Aktuelle Indlæg
... Indlæg fra 2017
... Indlæg fra 2016
... Indlæg fra 2015
... Indlæg fra 2014
... Indlæg fra 2013
... Indlæg før 2013

AldrigMereKrig.dk ©2012