Danmark er truet, så FN må på banen!
Trump ønsker at
annektere Grønland. Vores regering har underligt nok ikke bragt denne direkte militære trussel mod Danmark op i FNs Sikkerhedsråd, hvor sådanne aggresive handlinger bør behandles. USA planlægger nu at sende flere og flere soldater til basen i Grønland for at opnå sit mål, hvilket jo minder om Putins luskede overtagelse af Krim.
Oven i købet er Danmark selv
formand for Sikkerhedsrådet her i marts, så det burde være nemt at få denne aktutte krise bragt op. Danmark fik en midlertidig plads med en klar
prioritering af at
"forsvare folkeretten", og tilpasse rådets
"krisehåndtering og konfliktforebyggelse til en ny virkelighed".
Det drejer sig ikke kun om os selv, for Danmark lader heller ikke til at have støttet Canada og Panama, der er truet af USA på tilsvarende vis. Canada klarer sig nok, men kunne være en god støtte. Panama er en helt logisk partner, da de i størrelse svarer til Danmark. To småstater truet af en supermagt kan nemt samle sympati, så hvorfor tøver Danmark?
Det er ikke kun her, at Danmark svigter ved ikke aktivt at bruge FN. Lars Løkke skal snart styre en
konference i Sikkerhedsrådet om FNs fredsoperationer. Samtidig er Danmark del af en forvrøvlet
plan om at indsætte NATO-soldater som "fredsbevarende styrke" mellem Rusland og Ukraine. Også dette er indlysende nok en opgave for FN, hvilket Danmark burde have stået på mål for.
Danmark spilder sin tid i Sikkerhedsrådet, ved ikke at gribe fat i den ny virkelighed, som er opstået efter USAs nedsmeltning.
Tom Vilmer Paamand - marts 2025
Flere historier fra 2015%22%3E...Herunder er en enkelt -
klik dig videre til resten...
> Soldater slipper for mere kunst omkring sigPopulistiske politikere har brugt en masse tid på at beklage sig over, at der er opstillet kunst på kasernerne:
Der er ingen grund til at spilde skattekroner på den slags, når soldaterne mangler krudt og kugler, har det lydt. Udsmykningen skyldes, at al statsligt byggeri skal inkludere kunst svarende til 1,5 procent af håndværkerudgifterne. En
"helt ekstraordinær ordning" fritager nu forsvaret for dette krav. Udgiften er for Forsvarsministeriets bygninger løbet op i omkring 15 millioner kroner til kunst over de seneste ti år. Forsvaret har en del nybyggeri på vej, og besparelsen kan i bedste fald nå op på en enkelt promille af den samlede militærbyrde.
Tom Vilmer Paamand - september 2024
...
Aktuelle indlæg
...
Uaktuelle indlæg