Danmark er truet, så FN må på banen!
Trump ønsker at
annektere Grønland. Vores regering har underligt nok ikke bragt denne direkte militære trussel mod Danmark op i FNs Sikkerhedsråd, hvor sådanne aggresive handlinger bør behandles. USA planlægger nu at sende flere og flere soldater til basen i Grønland for at opnå sit mål, hvilket jo minder om Putins luskede overtagelse af Krim.
Oven i købet er Danmark selv
formand for Sikkerhedsrådet her i marts, så det burde være nemt at få denne aktutte krise bragt op. Danmark fik en midlertidig plads med en klar
prioritering af at
"forsvare folkeretten", og tilpasse rådets
"krisehåndtering og konfliktforebyggelse til en ny virkelighed".
Det drejer sig ikke kun om os selv, for Danmark lader heller ikke til at have støttet Canada og Panama, der er truet af USA på tilsvarende vis. Canada klarer sig nok, men kunne være en god støtte. Panama er en helt logisk partner, da de i størrelse svarer til Danmark. To småstater truet af en supermagt kan nemt samle sympati, så hvorfor tøver Danmark?
Det er ikke kun her, at Danmark svigter ved ikke aktivt at bruge FN. Lars Løkke skal snart styre en
konference i Sikkerhedsrådet om FNs fredsoperationer. Samtidig er Danmark del af en forvrøvlet
plan om at indsætte NATO-soldater som "fredsbevarende styrke" mellem Rusland og Ukraine. Også dette er indlysende nok en opgave for FN, hvilket Danmark burde have stået på mål for.
Danmark spilder sin tid i Sikkerhedsrådet, ved ikke at gribe fat i den ny virkelighed, som er opstået efter USAs nedsmeltning.
Tom Vilmer Paamand - marts 2025
Flere historier fra 2020%22%3E...Herunder er en enkelt -
klik dig videre til resten...
> Fra arbejdet i AMKs bestyrelse…AMKs årsmøde vedtog en aktuel fortolkning af formålsparagraffen:
Aldrig Mere Krig er en organisation af pacifister, der modarbejder enhver form for krig. Under Ruslands angreb på Ukraine er dette naturligvis fortsat AMKs rolle: Med fredelige midler søge at få stoppet krigen – herunder at støtte ikkevoldelig modstand mod krigen, og retten til militærnægtelse i disse lande.Årsmødet blev pænt afviklet, og der blev fundet på mange nye gode forslag til arbejdsplanen. Ved valget blev der flyttet lidt rundt mellem bestyrelse og suppleanter, men alle navnene er fortsat de velkendte. Alle medlemmer opfordres til at melde sig, hvis de gerne vil være aktive her.
AMK deltog igen på Bornholms Folkemøde som en del af Fredsministeriums store flok, dels ved et velbesøgt paneldebat arrangeret sammen med
Folk og Sikkerhed, dels med fredsflag og -sang rundt i gaderne hver dag. Folkemødet er fortsat et godt sted at komme i god dialog med almindelige mennesker, samt til at netværke med alle de professionelle. AMK uddelte
en quiz om krig og fred samt en
12-siders pjecemed aktuelle artikler.
AMK var inviteret til debat om værnepligt på
Møns Folkemøde, arrangeret af det
lokale UngeForum. AMK benyttede naturligvis anledningen til at opfordre de unge til at nægte militærtjeneste, og agiterede bagefter til de mange unge rundt om i gaderne om alternativer til militærtjeneste.
På Klimafolkemødet i Middelfart blev AMKs nye
folder om sammenhænge mellem truslen fra krig og mod klimaet godt modtaget. Folderen peger på militærets miljøbelastning, hvor det er krigenes følger – den nødvendige genopbygning efter al den meningsløse ødelæggelse – der tæller tungest i CO2-regnskab mm.
Tom Vilmer Paamand - september 2023
...
Aktuelle indlæg
...
Uaktuelle indlæg