Aldrig Mere Krig Pacifisme er en livsholdning
<   Se alle Aktuelle Indlæg.
Share button


Opfordring til psykisk skadede soldater
Fredsbilleder... Stadig flere soldater, der har været i krig, må lade sig førtidspensionere p.g.a. psykiske skader, som de har pådraget sig ved fronterne. Ligesom alkoholikere kan overvinde deres alkoholisme ved at gå ind i kampen mod alkohol til konsumbrug, vil krigsskadede soldater kunne genvinde deres psykiske ligevægt og dermed deres arbejdskraft, hvis de går ind i arbejdet mod militær og militarisme. Aldrig Mere Krig og Militærnægterforeningen tager med glæde mod "omvendte" soldater. Kvindernes Fredsliga vil med samme glæde tage mod kvindelige soldater, der har indset, at de har været vildførte af militarisme.
Juni 2008: Henning Sørensen

Flere historier fra 2012...
Herunder er en enkelt - klik dig videre til resten...


>  Klassisk musiker får AMKs Fredsrose
Oboisten Henrik Goldschmidt er hædret med AMKs Fredsrose for sit fredsarbejde. Han har sammen med sin faste medspiller Anders Singh Vesterdahl i årevis arbejdet for at få folk fra ellers stridende lande til at skabe musik sammen i fredeligt sammenspil. Mest kendt er de for Middle East Peace Orchestra, hvor arabere og jøder spiller sammen for fred i Mellemøsten, men de to musikere har også på tilsvarende vis arbejdet meget med børn og unge, både herhjemme og i Mellemøsten.
Henrik Goldschmidt har selv forklaret om visionen, at han i sine projekter samler alle de nationaliteter og religioner, der skal til for at "lave en rigtig god krig". Men ved i stedet at optræde sammen, kommer deltagerne om bag de fasttømrede fordomme, og møder mennesket, der altid gemmer sig bag ens fjendebilleder.
"I en tid hvor Mellemøsten atter står i brand, er der hårdt brug for sådanne initiativer, der kan mindske spændinger og gøre dialog mulig - for kun dialog og samarbejde kan skabe varig fred", sagde Tom Vilmer Paamand fra AMK sin tale ved overrækkelsen. Fredsrosen blev overrakt efter en velbesøgt koncert i Kastrup Kirke på Amager, hvor under Henrik Goldschmidt selv havde fortalt om sit fredsarbejde.

... Aktuelle Indlæg
... Indlæg fra 2017
... Indlæg fra 2016
... Indlæg fra 2015
... Indlæg fra 2014
... Indlæg fra 2013
... Indlæg før 2013

AldrigMereKrig.dk ©2012