Aldrig Mere Krig Pacifisme er en livsholdning
menu
<   Se alle Aktuelle indlæg.
Share button


FN-påtale for lukning af Irak-kommissionen
Fredsbilleder...
FNs Komité Mod Tortur påtaler nu lukningen af Irak-kommission. De er "bekymrede over, at undersøgelseskommissionen om den danske krigsdeltagelse i Irak og Afghanistan ... blev afsluttet uden endelige konklusioner, om hvorvidt der havde været overtrædelser af statens internationale forpligtelser om ikke at udsætte fanger for mishandling". Danske humanitære organisationer glæder sig over FNs kritik. Udenrigsminister Kristian Jensen bider mest mærke i, at Danmark også får ros for at udbrede forbuddet mod tortur i andre lande, og vil ikke have krigene undersøgt yderligere. Også juraprofessor Jørgen Albæk-Jensen, som selv sad i Irak- og Afghanistan-kommission, har opgivet håbet.
Torturkomitéen anbefaler, at et "uafhængigt organ" skal udføre en offentlig undersøgelse af de danske fangeudleveringer. Det får de ikke den nuværende regering med på, så eneste mulighed er at borgerne så gør det selv - og det er en række folk godt i gang med, nemlig gruppen bag Initiativ til tribunal til undersøgelse af Danmarks deltagelse i krigene i Irak og Afghanistan, blandt andet med Aldrig Mere Krig bag. Hør mere til foråret!
Tom Vilmer Paamand - december 2015

Flere historier fra 2015...
Herunder er en enkelt - klik dig videre til resten...


>  Folkekær morder stifter dansk fredsparti
Jørn ”Jønke” Nielsen, tidligere Hells Angels-rocker og dømt morder, har stiftet et parti ”for at give freden og demokratiet en chance. Det står sløjt til med begge dele”. De sædvanlige paroler om ”Forsvar” er byttet til ”Fred”, om at:
  • Etablere våbenhvile mellem Ukraine og Rusland hurtigst muligt.
  • Deeskalere i forhold til Rusland, Kina og deres allierede.
  • Nej til flere NATO-lande. Udvidelse skaber konflikt.
  • Al krigsstøtte omdirigeres til brug for de udsatte i Danmark.
Disse bliver fulgt op med ret inkonsekvente paroler, som Ja til bæredygtige energiformer og atomkraft. Alle dyr skal under samme lovgivning, men forbud mod pelsdyravl. Partinavnet er ”Stabilt Demokrati”, og formanden rækker ud til fredens mulige vælgere med et selvmodsigende svar: ”Hr og fru Danmark kan godt forstå, man kan komme i en situation, hvor man slår ihjel.”
Tom Vilmer Paamand - september 2023... Aktuelle indlæg
... Uaktuelle indlæg

AldrigMereKrig.dk ©2024