Mød op med modvind til NATO-fejringen
logoDen danske befolkning er inviteret til fælles fejring af dansk medlemskab af NATO i 75 år, i en kæmpehal i Fredericia den 20-21. april. Indlysende nok kræver denne militærmesse et modspil fra fredsbevægelsen, så de eventuelt tilstrømmende ikke kun møder de annoncerede droner, kampvogne, røg og brag.
Lige udenfor al det militære isenkram, vil vi derfor skabe mulighed for en fredelig snak om den verden, vi burde skabe sammen – hvor meningsløs vold ikke blot søges bekæmpet med endnu mere vold. Nutiden er desværre fuld af politikere, der fortsat tror på våben som bedste konfliktløsning, på trods af at forskning og erfaring viser det modsatte.
Kontakt AMK, og hør hvordan du kan være med til at løfte fredens fane!

AMKs årsmøde 2024 den 20-21. april i Fredericia
AMK holder årsmødet sammen med/imod en kæmpemæssig militærfejring ved NATOs 75 årsdag - hvor folk fra AMK vil møde militærmessen med fredeligere budskaber.

Vi mødes naturligvis også for os selv, først lørdag aften til en bred snak om visioner og arbejdsplan for det kommende års tid, og søndag til AMKs ordinære årsmøde fra klokken 13.
Deltagere til årsmødet får aftensmad og overnatning lørdag på Nordfyns Højskole, samt morgenbrunch. Overnatningen fungerer som på et vandrerhjem – husk at tage sovepose eller lignende med. AMK giver op til 400 kroner i tilskud til rejsen mod fremvisning af togbillet (eller bil) for udgiften over de første 100 kroner, beregnet efter billigst mulige rejse.
Årsmødet vil foregå i Fredericia Idrætscenter på Vestre Ringvej 100 i mødelokale 2 - lige ved siden af militærmessen. Tilmelding (og indsendelse af forslag til årsmødets dagsorden) skal ske senest den 13. april til AMK via Hermods mobil 20623163, eller e-mail til info@aldrigmerekrig.dk. Husk at anføre hvis du behøver overnatning, og om du vil med til aktiviteter imod NATO-fejringen. Eller Zoom-mulighed, for selve årsmødet vil måske også kunne besøges hjemmefra via Zoom – skriv og få besked om adgangs-link.

Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
søndag den 21. april klokken 13
Fredericia Idrætscenter, Vestre Ringvej 100
 • Valg af ordstyrer og referent
 • Hovedbestyrelsens beretning
 • Indkomne forslag
 • Forslag til arbejdsplan
 • Valg af hovedbestyrelse og revisorer
  Martin Mørch og Dorte Lykke Holm er på valg.

 • Fastsættelse af kontingent, samt tid og sted for årsmødet 2025
 • Eventuelt
Bliv aktiv i foreningen: Til hovedbestyrelsen vælges "et antal suppleanter for 1 år ad gangen". Da suppleanter også kan deltage i hovedbestyrelsens møder, er dette en god mulighed for en mindre bindende vej ind i foreningsarbejdet. Hovedbestyrelsen opfordrer nysgerrige til at melde sig på årsmødet - men det er ikke nødvendigt at blive valgt for at være aktiv!


AMKs årsmøde 2023 den 5-7. maj i Ulfborg

Foreningens årsmøde bliver søndag den 7. maj fra klokken 11 efter fælles brunch. Kom helst allerede fra fredag, for i år holder AMK årsmødet sammen med Tvinds "Peace Conference". Deres fredsfestival med temaet United in building utopias har taler, musik og workshops med gode oplægsholdere (fx fra AMKs hovedbestyrelse). Vi håber, at AMKs medlemmer får lyst til at deltage i dette arrangements mange relevante indslag, samt til dens film og underholdning. Vi mødes naturligvis også for os selv, først om lørdagen til en bred snak om visioner og arbejdsplan for det kommende års tid, og søndag til AMKs ordinære årsmøde fra klokken 11.
Deltagere til årsmødet får fri adgang til fredsfestivalen, kaffe, aftensmad og overnatning fredag og lørdag. Bemærk at festivalens oplæg er på engelsk. og at Tvind er er alkoholfrit område. Overnatning på stedet fungerer som på et vandrerhjem – husk selv at tage sovepose eller lignende med.
AMK giver op til 400 kroner i tilskud til rejsen mod fremvisning af togbillet (eller bil) for udgiften over de første 100 kroner, beregnet efter billigst mulige rejse. Mødet foregår på Det Nødvendige Seminarium, Skorkærvej 8, 6990 Ulfborg.
Tilmelding (og indsendelse af forslag til årsmødets dagsorden) skal ske senest den 30. april til Hermod Folke Hansen, Nørremarksvej 4, 6880 Tarm, via tlf: 97373163, mobil: 20623163 eller e-mail til: info@aldrigmerekrig.dk.
Husk at anføre, hvis du behøver overnatning samt afhentning på Ulfborg station og retur. Eller kun Zoom-adressen, for selve årsmødet søndag vil (måske) også kunne besøges hjemmefra via Zoom – skriv og få besked om adgangs-link.

Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
Søndag den 7. maj klokken 11:00-13:00
 • Valg af ordstyrer og referent
 • Hovedbestyrelsens beretning
 • Indkomne forslag
 • Forslag til arbejdsplan
 • Valg af hovedbestyrelse og revisorer
  Hermod Folke Hansen, Mogens Godballe og Tom Vilmer Paamand

 • Fastsættelse af kontingent, samt tid og sted for årsmødet 2024
 • Eventuelt
Bliv aktiv i foreningen: Til hovedbestyrelsen vælges "et antal suppleanter for 1 år ad gangen". Da suppleanter også kan deltage i hovedbestyrelsens møder, er dette en god mulighed for en mindre bindende vej ind i foreningsarbejdet. Hovedbestyrelsen opfordrer nysgerrige til at melde sig på årsmødet - men det er ikke nødvendigt at blive valgt for at være aktiv!

Kan vi mødes i drømmen om fredens mulighed?
Tid: tirsdag den 16. august 2022 klokken 19.00
Sted: På Zoom.

Det er svært for mange af os, når vore håb om fred ofte mødes med foragt og overbærenhed. Medierne og mange mennesker er faldet for krigens dæmoner og tror, at mere krig og flere våben kan slutte krigen.
Men heldigvis findes der stadig mennesker, som tror på fredens mulighed.
Aldrig Mere Krig har i små 100 år været mødested for fredselskende folk.
Har du lyst til at høre, hvorfor de har valgt at sige nej til krigen? Og måske får du selv lyst til at fortælle om dine personlige grunde til at tro på fredens mulighed.

Vi er aktive medlemmer af foreningen Aldrig Mere Krig, som inviterer dig til en times samvær på internetsiden zoom. Send en besked, så sender vi dig et link, så du kan deltage i mødet.Der er plads til 8 deltagere, hvis vi alle skal kunne komme til orde, og kommer der flere tilmeldinger, så inviterer vi til flere omgange på Zoom.
Med intentionen om at styrke freden.
Vel mødt!

Tilmelding til Dorte@AldrigMereKrig.dk eller via Facebook.
Aldrig Mere Krig - Sjælland opstartsmøde
Tid: onsdag den 22. juni 2022 klokken 19.00
Sted: På Zoom og i Bogcaféen Halmtorvet.

Aldrig Mere Krig inviterer til møde i Bogcaféen i København for medlemmer og alle, der er interesseret i pacifisme og krigsmodstand.2022 har indtil videre stået i krigens tegn. Putins forbryderiske overfald på Ukraine har ikke kun haft tragiske følger for tusinder af dræbte civile ukrainere og faldne soldater på begge sider i krigen, men også for folkestemningen i forhold til krig og fred overalt.
Den danske regering og det parlamentariske flertal har udnyttet den frygtprægede stemning og massive mediedækning til en hurtig vedtagelse af enorme stigninger i militærbudgettet, samt en lynafstemning om det danske forsvarsforbehold i EU, som et stort flertal af vælgerne i skyggen af krigen lod sig overtale til at afskaffe.

Selv de politiske partier, der historisk har været mest kritiske imod militarisme, har rykket sig; SF støtter oprustningen, mens Enhedslisten støtter våbenleverancer til Ukraine og har været de hårdeste strammere i forhold til sanktioner, som altid rammer civilbefolkningen, og har imens en proxy-krig mellem NATO - og Rusland raser med ukrainerne som ufrivillige brikker i et spil og risikerer at eskalere, vedtaget ikke at ville forlade NATO uden “et bedre alternativ”.Imens er der russiske soldater, der nægter at deltage i det, de ser som en meningsløs og forkert krig, og ukrainske mænd ‘i den våbenføre alder’, militærnægtere, som forbydes at forlade landet. Disse mænd og kvinder, som ikke vil tage våben i deres hænder, er lige nu de største lyspunkter i mørket.

Alt dette er det aktuelle bagtæppe for vores lille og svage fredsbevægelse. Hvilke muligheder har pacifister for at genvinde en stærk stemme og genopbygge en aktivistisk fredsbevægelse med argumenter for en helt anden slags forsvar, der bygger på ikkevold og konfliktløsning? Hvordan kan det aktuelle krigsdominerede konsensus brydes?Kom og mød andre ‘fredstosser’. Vi har brug for hinanden, og verden har brug for fredelige løsninger!

Tilmelding til Stephan@AldrigMereKrig.dk eller via Facebook.
Sted: På Zoom og i Bogcaféen Halmtorvet.
AMKs årsmøde 2022 den 14-15. maj på Nordfyn
Aldrig Mere Krigs årsmøde bliver søndag den 15. maj fra klokken 11 efter fælles brunch. Kom helst også lørdag fra klokken 12, hvor vi starter med sandwich mm, hvorpå dagen går med god tid til snak om krig, fred og liv.
Programmet er under udvikling, med oplæg om fredsundervisning og forhåbentlig en workshop med højskolens egne elever.Mødet foregår på Nordfyns Højskole, Fælledvej 11, 5400 Bogense. AMK giver op til 400 kroner i tilskud til rejsen mod fremvisning af togbillet (eller bil) for udgiften over de første 100 kroner, beregnet efter billigst mulige rejse. Selve årsmødet søndag vil (nok) også kunne besøges hjemmefra via Zoom – skriv og få besked om adgangs-link.
Tilmelding og indsendelse af forslag til årsmødets dagsorden skal ske senest den 6. maj til AMK: Hermod Folke Hansen, Nørremarksvej 4, 6880 Tarm, via tlf: 97373163, mobil: 20623163 eller e-mail til: info@aldrigmerekrig.dk. Husk at anføre hvis du har brug for Zoom-adressen overnatning lørdag nat, samt afhentning på en station og retur.

Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
Søndag den 15. maj klokken 11:00-13:00
 • Valg af ordstyrer og referent
 • Hovedbestyrelsens beretning
 • Indkomne forslag
 • Forslag til arbejdsplan
 • Valg af hovedbestyrelse og revisorer
  På valg er Arne Hansen og Gustav Sieg Sørensen.

 • Fastsættelse af kontingent, samt tid og sted for Årsmødet 2023
 • Eventuelt

AMKs årsmøde 2021 den 9. maj på Zoom
Aldrig Mere Krigs årsmøde bliver søndag den 9. maj fra klokken 11 (vi kan ses fra 10:45), efterfulgt fra klokken 14-16 af et offentligt møde, om at ”Freden fortjener et museum”, læs mere herunder. På valg i år er Hermod Folke Hansen, Poul Pedersen og Tom Vilmer Paamand.
Mødet kommer på grund af Coronaen til at foregå på internettet via programmet Zoom. Det er ret nemt, og du vil få vejledning tilsendt ved tilmelding. Til næste år kan vi forhåbentlig mødes fysisk som normalt.
Tilmelding (og indsendelse af forslag) senest den 1/5 til Landskontoret.
Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
Søndag den 9. maj klokken 11:00-13:00
 • Valg af ordstyrer og referent
 • Hovedbestyrelsens beretning
 • Indkomne forslag
 • Forslag til arbejdsplan
 • Valg af hovedbestyrelse, revisorer og revisorsuppleant
 • Fastsættelse af kontingent
 • Tid og sted for Årsmødet i 2021
 • Eventuelt


Freden fortjener et museum
Velkommen til offentligt online møde om et dansk fredsmuseum
Søndag den 9. maj 2021 klokken 14:00 – 16:00
image
Aldrig Mere Krig inviterer til dialogmøde om etablering af et moderne fredsmuseum – et forsknings- og oplevelsescenter om fred i Danmark. Mødet afholdes online via zoom.
14.00: Velkomst og introduktion
Hasse Schneidermann: Aldrig Mere Krig har længe ønsket at de mange danske krigsmuseer blev suppleret med et fredsmuseum der kan formidle fred og skabe muligheder for oplevelser, der både forandrer, forundrer og forvandler den besøgende i stil med f.eks. Nobels Fredssenter i Oslo. AMK har i mange år ønsket øget fokus og flere midler til egentlig dansk fredsforskning, og mener at et dansk fredsmuseum også skal forske i konfliktløsning og fredsspørgsmål og således blive kendt som et moderne forsknings- og oplevelsescenter i Danmark.
14.10: Fredsmuseum i Aalborg – tanker og planer
Niels Erik Thomsen, Bestyrelsesformand i Fredsby Aalborg, der arbejder for etablering af et fredsmuseum i Aalborg, til formidling af den viden og det engagement der samles omkring FNs Verdensmål nr. 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner. På sigt etableres et virtuelt museum som forbindelsesled til de øvrige fredsbyer og til FNs institutioner. I sin endelige form er Fredsmuseet en bygning, som samler de aktiviteter og formidler den viden som akkumuleres i projektet
14.30: Fredsmuseum som oplevelsescenter
Malene Agermose, oplevelsesdesigner, skrev i 2018 speciale om ”Oplevelsesdesign på et museum for fred” på Aalborg Universitet. Med en teoretisk ballast og overblik over hvordan fred formidles andre steder i verden er hun optaget af skabe et museum, med det formål ”at påvirke individers sansning og følelser, så de indbydes til at tage forventning og forestillinger op til revision og eventuelt ændre dem”, designet så det kan få indflydelse på freden i verden.
15.00: Dialog med mødedeltagerne
15.45 Refleksion over det hørte og tanker om de næste skridt
15.55: Afslutning

Mød professor Ole Wæver når Aldrig Mere Krig inviterer til online
dialogmøde om freden og fredens bevægelser søndag 21. marts.


Der findes forskellige og ofte modstridende opfattelser af hvad fred er.

FN-pagten forbyder magtanvendelse og krig mellem nationer, medmindre det sker i
selvforsvar eller med bemyndigelse fra FN’s Sikkerhedsråd. I folkeretlig forstand er fred det
modsatte af krig, og fred mellem nationer er den vigtigste folkeretlige forpligtelse.
I traditionel politisk videnskab er fred derfor knyttet til fravær af krig i eller mellem stater.
I den forståelse indfinder freden sig, når krigen ophører i form af en fredsaftale.
Nordisk fredsforskning karakteriserer fravær af direkte vold som negativ fred, mens positiv
fred er fravær også af samfundsmæssig, strukturel vold – en tilstand af social retfærdighed,
hvor resurser og politisk magt ikke er ulige fordelt. For Gandhi var fred en aktiv form for
ikkevold, hvor indre fred i den enkelte hang sammen med den ydre fred mellem mennesker.
Tit virker fred lidt farveløst og svært for alvor at fascineres af. Måske fordi det enten er ”for
lidt”, og fravær af noget andet, eller ”for meget”, Shangri-La!
Det er de mange måder at opfatte fred på, vi inviterer til dialogmøde om:
Hvilken fred kan for alvor bevæge os, og hvordan opnår vi den fred vi ønsker?


14.00: Velkomst og introduktion
Hasse Schneidermann er medlem af Aldrig Mere Krigs hovedbestyrelse, formand for
Fredsministerium og medinitiativtager til FORBYD ATOMVÅBEN kampagnen.
14.15: Freden og fredens bevægelser
Ole Wæver er professor på Københavns Universitet og leder af Forskningscenter for Løsning
af Internationale Konflikter (CRIC)
Der er gratis adgang til mødet fra 13.45 ved at bruge dette link.

AMKs årsmøde 2020 den 10. oktober i København
Aldrig Mere Krigs årsmøde bliver lørdag den 10. oktober i København i Ubuntu Huset, Købmagergade 43 fra klokken 15:30-17:00 - men vi starter allerede fra klokken 13 med et offentligt møde om den ny kampagne mod atomvåben. Årsmødet ligger normalt i april-maj, men har jo måttet udskydes.
Vi holder høflig Corona-afstand i mødelokalet. Foreningen giver op til 300 kroner i rejsetilskud mod fremvisning af bilag for udgifter over de første 100 kroner, beregnet efter billigste bus/tog pris for pågældende rejse.
Tilmelding (og indsendelse af forslag til Årsmødets dagsorden) skal ske senest den 2/10 til Hermod Folke Hansen, Nørremarksvej 4, 6880 Tarm, mobil: 20623163 eller via e-mail til: info@aldrigmerekrig.dk.

I forbindelse med møderne tildeler Aldrig Mere Krig tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach foreningens Fredsrose, for med virksomheden Warfair at hjælpe krigsramte lande til salg af varer i EU.

Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
Lørdag den 10. oktober klokken 15:30

 • Valg af ordstyrer og referent
 • Hovedbestyrelsens beretning
 • Indkomne forslag
 • Forslag til arbejdsplan
 • Valg af hovedbestyrelse, revisorer og revisorsuppleant
 • Fastsættelse af kontingent
 • Tid og sted for Årsmødet i 2021
 • Eventuelt
Mød Ole Wæver: Atomtabuet under pres
Faren for at atomvåben bliver brugt er større end nogensinde, og alt for få forstår alvoren i dette. Det mener Ole Wæver, der er professor på Københavns Universitet og leder af CRIC, Forskningscenter for Løsning af Internationale Konflikter - og derfor ved rigtig meget om sikkerhed og forsvarspolitik.
Hasse Schneidermann er formand for Fredsministerium og medlem af AMKs hovedbestyrelse. Han står bag et borgerforslag, der opfordrer Folketinget til at underskrive og ratificere dansk tilslutning til traktaten, og er medinitiativtager til en kampagne, der skal oplyse om atomvåbens farlighed og forsøge at få 50.000 borgere til at støtte borgerforslaget.
Mødet er arrangeret af AMK og foregår fra klokken 13 op til AMKs årsmøde.
AMKs årsmøde 2019 hos MS den 25-26. maj
Aldrig Mere Krig holder årsmøde sammen med Mellemfolkeligt Samvirkes 75 års jubilæum, hvor også AMKs medlemmer kan deltage i de mange relevante indslag og underholdning.
AMK holder selv ordinært Årsmøde søndag formiddag fra klokken 10. Deltagere i Årsmødet får fri adgang til arrangementerne hos MS både lørdag og søndag, hvor AMK også deltager og holder oplæg. Desuden er der kaffe og aftensmad lørdag, samt morgenmad og kaffe søndag.
Foreningen giver op til 300 kroner i rejsetilskud mod fremvisning af bilag for udgifter over de første 100 kroner, beregnet efter billigste bus/tog pris for pågældende rejse. Mødet foregår i MS Huset, Fælledvej 12, 2200 København N.
Tilmelding (og indsendelse af forslag til Årsmødets dagsorden) skal ske senest den 18. maj til Hermod Folke Hansen, Nørremarksvej 4, 6880 Tarm, via mobil: 20623163 eller e-mail til: info@aldrigmerekrig.dk. Husk at anføre hvis du ønsker hjælp til at finde overnatning.


Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
Søndag den 26. maj klokken 10
 • Valg af ordstyrer og referent
 • Hovedbestyrelsens beretning
 • Indkomne forslag
 • Forslag til arbejdsplan
 • Valg af hovedbestyrelse, revisorer og revisorsuppleant
 • Fastsættelse af kontingent
 • Tid og sted for Årsmødet i 2020
 • Eventuelt
Bliv aktiv i foreningen: Til hovedbestyrelsen vælges "et antal suppleanter for 1 år ad gangen". Da suppleanter også kan deltage i hovedbestyrelsens møder, er dette en god mulighed for en mindre bindende vej ind i foreningsarbejdet. Hovedbestyrelsen opfordrer nysgerrige til at melde sig på Årsmødet - men det er ikke nødvendigt at blive valgt for at være aktiv!
AMKs årsmøde 2018 med Fredskonference 11-15. maj

Igen i år holder AMK årsmøde sammen med Tvinds "Peace Conference". Fredsfestivalen med temaerne Meeting the Other – Peace is more than a lack of war har taler, musik og workshops med gode oplægsholdere (fx fra AMKs hovedbestyrelse) og oplæggene er på engelsk.
Vi håber, at AMKs medlemmer får lyst til at deltage i arrangementets mange relevante indslag, samt til dens film og underholdning. AMK har booket mulig overnatning til jer fredag nat, og et mødelokale til fredag aften, hvor AMK holder sit ordinære Årsmøde fra klokken 19. Deltagere til Årsmødet får fri adgang til fredsfestivalen, kaffe, aftensmad og overnatning fredag, samt morgenmad, frokost og kaffe lørdag. Bemærk at Tvind er alkoholfrit område.
Overnatning på stedet fungerer som på et vandrerhjem – husk selv at tage sovepose eller lignende med. AMK giver op til 300 kroner i tilskud til rejsen mod fremvisning af togbillet (eller bil) for udgiften over de første 100 kroner, beregnet efter billigste bus/tog pris for pågældende rejse. Mødet foregår på Det Nødvendige Seminarium, Skorkærvej 8, 6990 Ulfborg.
Tilmelding (og indsendelse af forslag til Årsmødets dagsorden) skal ske senest den 3. maj til Hermod Folke Hansen, Nørremarksvej 4, 6880 Tarm, via tlf: 97373163, mobil: 20623163 eller via e-mail til: info@aldrigmerekrig.dk. Husk at anføre hvis du ønsker overnatning samt afhentning på Ulfborg station og retur.

Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
Fredag den 11. maj klokken 19
 • Valg af ordstyrer og referent
 • Hovedbestyrelsens beretning
 • Indkomne forslag
 • Forslag til arbejdsplan
 • Valg af hovedbestyrelse, revisorer og revisorsuppleant
 • Fastsættelse af kontingent
 • Tid og sted for Årsmødet i 2018
 • Eventuelt
Bliv aktiv i foreningen: Til hovedbestyrelsen vælges "et antal suppleanter for 1 år ad gangen". Da suppleanter også kan deltage i hovedbestyrelsens møder, er dette en god mulighed for en mindre bindende vej ind i foreningsarbejdet. Hovedbestyrelsen opfordrer nysgerrige til at melde sig på Årsmødet. Det er ikke et krav at være valgt for at være aktiv!
Flag selv på halv den 5. september
imageSorgen over de fortsatte krige er ikke blevet mindre gennem den årrække hvor Aldrig Mere Krig, med god hjælp fra en lang række privatpersoner, har opfordret til at flage på halv den 5. september. I sorg over krigens ofre, civile såvel som soldater, og i protest mod den hyldestdag, som en regering har udnævnt dagen til. Men AMK har besluttet sig for at stoppe annonceringen, selvom det fortsat er en god ide at vise sin sorg for dagen.
Først og fremmest har vi sammen fået viftet grundigt med flaget, så ingen kan være i tvivl om, at ikke hele folket står bag den statsbefalede fejring. Den officielle del har også vist sig at være hul tradition. Meget få udfører flagningen - og soldater har pinagtigt selv stoppet flag i hænderne på folk, for at få nogen til at hylde sig. Når kun få flager på hel, finder flagdagen nok selv et mere diskret leje med tiden.
Soldaternes støtteorganisationer er dog dygtige til at presse på for at få skabt hyldest. Således bliver samtlige kommuner bearbejdet til at lave lokale arrangementer. De mest ihærdige er organisationen Folk og Sikkerhed (der tidligere hed Folk og Forsvar). Du kan på dette link se hvad din kommune har ladet sig overtale til.
Aldrig Mere Krig annonceret derfor ikke længere mod flagningen. Til gengæld er der grund til at sende flaget til tops på FNs Internationale Fredsdag den 21. september. Denne dag er ikke officiel flagdag i Danmark, men spørg din kommune om de også husker at hylde freden!


AMKs årsmøde 2017 med Fredskonference 28-29. april
Igen i år holder AMK årsmøde sammen med Tvinds "Peace Conference" i Ulfborg. Fredsfestivalen har taler og workshops med Jan Øberg og andre gode oplægsholdere - oplæggene er på engelsk. image
Vi håber at AMKs medlemmer får lyst til at deltage i arrangementets mange relevante indslag, samt til film og underholdning. AMK har booket mulig overnatning til jer fredag nat, og et mødelokale fredag aften hvor AMK holder sit ordinære Årsmøde fra klokken 19. Deltagere til Årsmødet får fri adgang til fredsfestivalen, kaffe, aftensmad og overnatning fredag, samt morgenmad, frokost og kaffe lørdag. Bemærk at Tvind er alkoholfrit område.
Overnatning på stedet fungerer som på et vandrerhjem - husk selv at tage sovepose eller lignende med. AMK giver op til 300 kroner i tilskud til rejsen mod fremvisning af togbillet (eller bil) for udgiften over de første 100 kroner, beregnet efter billigste bus/tog pris for pågældende rejse. Mødet foregår på Det Nødvendige Seminarium, Skorkærvej 8, 6990 Ulfborg. Tilmelding og indsendelse af for­slag til Årsmødets dagsorden skal ske senest den 21. april til AMKs Landskontor:
Hermod Folke Hansen, Nørremarksvej 4, 6880 Tarm, via tlf: 97373163, mobil: 20623163 eller via e-mail til: info@aldrigmerekrig.dk. Husk at anføre hvis du ønsker overnatning samt afhentning på Ulfborg station og retur.

Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
Fredag den 28. april klokken 19
 • Valg af ordstyrer og referent
 • Hovedbestyrelsens beretning
 • Indkomne forslag
 • Forslag til arbejdsplan
 • Valg af hovedbestyrelse
 • Valg af revisorer og revisorsuppleant
 • Fastsættelse af kontingent
 • Tid og sted for Årsmødet i 2018
 • Eventuelt
Foreningen Aldrig Mere Krig markerer modvilligt sine 90 år

image

Foreningen Aldrig Mere Krig har ihærdigt arbejdet mod krigen og al dens væsen siden den 17. oktober 1926. Det kan kaldes et nederlag, at formålet ikke for længst er opfyldt og foreningen nedlagt. De seneste årtier har Danmark i stedet kastet sig ud i den ene krig efter den anden, uden at krigsmodstanden har formået helt at bremse denne udvikling.
- Set med positive briller er forsvarsbudgettet styrtdykket siden Den Kolde Krig. 90 procent af Danmark ungdom melder sig ikke frivilligt til militæret. Og internationalt har USA’s præsidentkandidater travlt med at erklære Irakkrigen for en fejltagelse. En mindre forening som vores kan ikke styre så meget, men vi søger fortsat at præge udviklingen i fredeligere retning, siger Tom Vilmer Paamand, der er formand for Aldrig Mere Krig.
Aldrig Mere Krig støtter op om arbejdet i andre fredssammenhænge som Freds­ministerium og kampagnen Nej Tak Til Nye Kampfly, og var med til at starte Tribunalforeningen Til Undersøgelse Af Danmarks Krige I Irak Og Afghanistan. Foreningen er selv tilknyttet War Resisters' International.
- AMK har i dag et par hundrede medlemmer, og medlemstallet er jævnt stigende. Foreningen er Danmarks eneste sammenslutning for konsekvent krigsmodstand. Vi er pacifister og imod enhver form for krig og vold, uanset hvem der har våbnene i hænderne. Det er en livsholdning, der rækker ud over partipolitik og religion, og det budskab tiltrækker fortsat nye aktive, fortæller formanden.
Foreningen udgiver fortsat sit medlemsblad med mange læsere udenfor egen kreds. Aldrig Mere Krig er i dag en af landets ældste fredsorganisationer, og stod f.eks. bag oprettelsen af organisationen Mellemfolkeligt Samvirke, der oprindeligt hed Freds­vennernes Hjælpearbejde.
- Pacifisme og ikkevold er ikke passivt at vende den anden kind til uretfærdighed, men aktivt at arbejde for at fjerne årsagerne til krig, og til at konflikter eskalerer til vold. Alle husker Murens fald, hvor Østeuropas militante regimer faldt uden megen vold, da folket krævede forandringer. Historisk set er ikkevoldelige omvæltninger dokumenterbart mere effektive og langtidsholdbare end voldelige.
Aldrig Mere Krig blev stiftet i 1926 i Helsingør, og markerer derfor jubilæet på Den Internationale Højskole i denne by. Programmet byder på velkomsttale af højskolens forstander, taler om fortid og fremtid samt ny viden om international konfliktløsning.
Skolens elevkor underholder, og foreningen præsenterer sin helt egen fængende fredssang. Fødselsdagshilsner fra nær og fjer – og endelig uddeles foreningens Fredsrose til skuespillerne Anne Marie Helger og Peter Larsen.
Tid og sted: Mandag den 17. oktober klokken 16:00 – 18:00
Den Internationale Højskole, Montebello Allé 1, 3000 Helsingør i festsalen
Se programhæftet, og hør Den Internationale Højskoles Kor synge Imagine og Circle of Life.Fredsministerium tar til Bornholm i en hel uge
Fredsministerium vil i 2016 finde en bedre balance mellem hjerne og hjerte i de fælles aktiviteter omkring Folkemødet. Der bliver bedre plads til samvær og intern dialog, ikke mindst fordi arrangementet starter allerede lørdagen før selve Folkemødet, så der bliver fem dages opvarmning inden – fra den 11. juni til 15. juni. Her kan vi udveksle viden og erfaringer, og om eftermiddagen planlægge fælles aktivitet under selve Folkemødet, der finder sted fra den 16. til 19. juni.

- Se en liste med alle de fredsrelevante arrangementer under Folkemødet.

I år har Fredsministerium ikke eget telt på Folkemødepladsen, og skal derfor fokusere på at få fredsbudskabet ud via deltagelse i andre organisationers debatmøder og telte, samt muligheden for Mobile Events og Speakers Corner. Endelig skal vi i samarbejde med landskendte kunstnere lave manifestationer, der formidler vores budskab. Anne Marie Helger, Peter Larsen og Arne Würgler mødes med os til et ”Folke Freds Aktiverings Opildningstræf” i april, og vi udvikler sammen noget ”fredeligt, bevægende og vildt” der kan bruges på Bornholm.
Opholdet over en uge giver os mulighed for tre dages fredshøjskole fra mandag til onsdag, hvor vi kan udveksle viden og erfaring, og planlægge fælles aktivitet under selve Folkemødet. Samt nyde samværet, spise godt, slikke sår og samle kræfter. Som led i opvarmningen planlægger vi workshops med en af forfatterne til den nye bog om international konfliktløsning Jørn Boye Nielsen, og AMKs formand Tom Vilmer Paamand, om hhv. alternativer til vold og krig, og om fredsjournalistik og effektiv kommunikation.
Du kan stadig nå at påvirke programmet for dagene på Bornholm, ved at deltage i det næste fællesmøde søndag den 17. april 11:30 i Verdenskulturcentret på Nørre Allé i København. Ugen på Bornholm får base på Store Lærkegård med plads til ca. 40 personer i gå– og cykelafstand fra Allinge. Det er meget billigt at bo der – du kan vælge fra den 11–20. juni eller kun fra den 15–20. juni. Få detaljer og pris via Dorte Barfoed på dorte@barfoed.orgKom til AMKs Årsmøde og fredsfestival
29-30. april i Ulfborg

Igen i år holder AMK årsmøde sammen med Tvinds "Peace Conference" i Ulfborg. Temaet er Stop wars not refugees og oplæggene er på engelsk. Fredsfestivalen starter om fredagen med workshops. Lørdag er der Jan Øberg og andre gode oplægsholdere. Arrangementet slutter søndag med at deltagerne kører rundt i busser for at præge årets 1. Maj møde i Århus fredeligt. image
Vi håber at AMKs medlemmer får lyst til at deltage i arrangementets mange relevante indslag, samt til film og underholdning. AMK har booket mulig overnatning til jer fredag nat, og et mødelokale fredag aften hvor AMK holder sit ordinære Årsmøde fra klokken 19. Deltagere til Årsmødet får fri adgang til fredsfestivalen, kaffe, aftensmad og overnatning fredag, samt morgenmad, frokost og kaffe lørdag. Bemærk at Tvind er alkoholfrit område.
Over­natning på stedet fungerer som på et vandrerhjem - husk selv at tage sovepose eller lignende med. AMK giver op til 300 kroner i tilskud til rejsen mod fremvisning af togbillet (eller bil) for udgiften over de første 100 kroner, beregnet efter billigste bus/tog pris for pågældende rejse. Mødet foregår på Det Nødvendige Seminarium, Skorkærvej 8, 6990 Ulfborg. Tilmelding og indsendelse af for­slag til Årsmødets dagsorden skal ske senest den 21. april til AMKs Landskontor:
Hermod Folke Hansen, Nørremarksvej 4, 6880 Tarm, via tlf: 97373163, mobil: 20623163 eller via e-mail til: info@aldrigmerekrig.dk. Husk at anføre hvis du ønsker overnatning samt afhentning på Ulfborg station og retur.

Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
Fredag den 29. april klokken 19
Dagsorden
 • Valg af ordstyrer og referent
 • Hovedbestyrelsens beretning
 • Indkomne forslag
 • Forslag til arbejdsplan
 • Valg af hovedbestyrelse
 • Valg af revisorer og revisorsuppleant
 • Fastsættelse af kontingent
 • Tid og sted for Årsmødet i 2017
 • Eventuelt
Bliv aktiv i foreningen: Til hovedbestyrelsen vælges "et antal suppleanter for 1 år ad gangen". Da suppleanter også kan deltage i hovedbestyrelsens møder, er dette en god mulighed for en mindre bindende vej ind i foreningsarbejdet. Hovedbestyrelsen opfordrer nysgerrige til at melde sig på Årsmødet. Det er ikke et krav at blive valgt for at være aktiv!

Kom med til Aarhus FredsfestivalSøndag den 4. oktober klokken 13-20 på Folkestedet Carl Blochs Gade 28.
Årets fredsfestival går tættere på de nordiske lande, og undersøger hvordan der også i vores egen del af verden oprustes i stor stil under NATOs paraply, og hvordan NATOs 'nordflanke' bygges op. Flertallet ønsker fred - ikke krig. Hvad kan almindelige mennesker gøre for at stoppe krigene?
Mød fredsfolk fra Island, Norge, Sverige, Grønland og Danmark - Aaja Chemnitz Larsen, medlem af Folketinget for Inuit Ataqatigiit (Grønland), Staffan Ekbom fra Nej til NATO (Sverige), Henrik Hjelle fra Stopp NATO (Norge), Vésteinn Valgardsson fra fredsorganisationen SHA (Island) og Klaus Riis, Stop terrorkrigen (Danmark) og mange flere.

EN DAG OM FRED på FNs Fredsdag21. september er FNs Internationale Fredsdag. I København vil dagen byde på sange om fred, oplæg om international konfliktløsning, eksempler på konfliktløsning i praksis og diskussion af en ambitiøs ikke-militær sikkerhedspolitik.
Alt sker i Dome of Visions ved Det Kongelige Bibliotek, og afsluttes med aftenkoncert med legendariske Arne Würgler og Band, der spiller og synger sange til håbet om en bedre og fredeligere verden.
Dagen starter klokken 17.00, og vil byde på inspirerende oplæg om international konfliktløsning ved Annette Stubkjær, Jørn Boye Nilensen og Ole Wæver, samt om konfliktløsning i praksis ved et interkulturelt ungdomsprojekt.
Partiernes forsvarspolitiske ordførere er inviteret til at deltage aktivt i den afsluttende diskussion om vejen til en ambitiøs ikke-militær udenrigs- og sikkerhedspolitik, der er programsat til mellem 19.00 og 21.30.
Dagen er arrangeret af Fredsministerium.dk sammen med Center for Konfliktløsning, Centre for Resolution of International Conflicts, FN-forbundet, Rådet For International Konfliktløsning og studenterforeningen Consilium. Alle er velkomne - det er gratis at deltage!
Se program for fredsdagen og koncerten med Arne Würgler og band.

Flag selv på halv den 5. september imageSorgen over de fortsatte krige er ikke blevet mindre gennem den årrække hvor Aldrig Mere Krig, med god hjælp fra en lang række privatpersoner, har opfordret til at flage på halv den 5. september. I sorg over krigens ofre, civile såvel som soldater, og i protest mod den hyldestdag, som en regering har udnævnt dagen til. Men AMK har besluttet sig for at stoppe annonceringen, selvom det fortsat er en god ide at vise sin sorg for dagen.
Først og fremmest har vi sammen fået viftet grundigt med flaget, så ingen kan være i tvivl om, at ikke hele folket står bag den statsbefalede fejring. Den officielle del har også vist sig at være hul tradition. Meget få udfører flagningen - og soldater har pinagtigt selv stoppet flag i hænderne på folk, for at få nogen til at hylde sig. Når kun få flager på hel, finder flagdagen nok selv et mere diskret leje med tiden.
Soldaternes støtteorganisationer er dog dygtige til at presse på for at få skabt hyldest. Således bliver samtlige kommuner bearbejdet til at lave lokale arrangementer. De mest ihærdige er organisationen Folk og Sikkerhed (der tidligere hed Folk og Forsvar). Du kan på dette link se hvad din kommune har ladet sig overtale til.
Fra i år bliver der altså ikke annonceret i aviser fra Aldrig Mere Krig om dette projekt. Til gengæld er der grund til at sende flaget til tops på FNs Internationale Fredsdag den 21. september. Denne dag er ikke officiel flagdag i Danmark, men spørg din lokale kommune, om de også husker at hylde freden!


Vær med i Fredsteltet på Folkemødet i juni!Igen i år deltager AMK i Folkemødet under Fredsministeriums store paraply. Her bliver der igen fredelige workshops, og du vil møde folk fra de øvrige danske fredsbevægelser på Bornholm i de fire dage fra den 11-14. juni, når AMK sammen med projektet Fredsministerium sætter freden på dagsordenen ved årets politiske Folkemøde. Programmet i Fredsteltet er under udarbejdelse, og det bliver spændende. Vær opmærksom på, at du skal tilmelde dig snarest til Bo@FRED.dk, hvis du vil bo med os andre på den gamle gård, hvor alle overnatter, diskuterer og fester. Og at få bestilt færgebillet til Bornholmstrafikken.dk haster også - for Folkemødet er en meget populær politikfestival, og et godt sted for aktivister at finde ny inspiration.


Kom til AMKs Årsmøde 2015 den 25.-26. april på Tvind
imageArrangementet kaldes for "Peace Conference", og oplæggene er derfor på engelsk. Tvind har indbudt "students from Tvind's adult schools in Denmark, Norway and England" og "refugees and other representatives from some of the countries affected by recent wars". Samt "guests from other schools and organizations" - der er her vi kommer ind.


Peace Conference" inklusive frokost, kaffe og aftensmad, samt morgenmad, frokost og kaffe søndag. Bemærk, at Tvind er alkoholfrit område. Over­natning på stedet fungerer som på et vandrerhjem - husk selv at tage sovepose eller lignende med.

Det Nødvendige Seminarium, Skorkærvej 8, 6990 Ulfborg.

Hermod Folke Hansen, Nørremarksvej 4, 6880 Tarm, via tlf: 97373163, mobil: 20623163 eller via e-mail til: info@aldrigmerekrig.dk. Husk at anføre, hvis du ønsker overnatning, vegetarmad - og afhentning på Ulfborg station og retur.


Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
Søndag den 26. april klokken 10
Dagsorden
 • Valg af ordstyrer og referent
 • Hovedbestyrelsens beretning
 • Indkomne forslag
 • Forslag til arbejdsplan
 • Valg af hovedbestyrelse
 • Valg af revisorer og revisorsuppleant
 • Fastsættelse af kontingent
 • Tid og sted for Årsmødet i 2016
 • Eventuelt
 • Forslag til vedtægtsændringer

  Antal medlemmer i Hovedbestyrelsen:
  "Forbundet ledes af en hovedbestyrelse på 7 medlemmer", står der nu i AMKs vedtægter. Dette foreslår den nuværende hovedbestyrelse ændret til 5 medlemmer. Valget sker på Årsmødet, hvor der nu "i lige årstal vælges 4 medlemmer og i ulige årstal 3". Dette bør så ændres til at "i lige årstal vælges 3 medlemmer og i ulige årstal 2".
  Samtidig ønsker Frands Wisbech Frydendal og Geert Grønnegaard at udtræde, hvorved ændringen nemt vil kunne gennemføres i forhold til den nusiddende konstellation. Ændringen berører punkterne 2 og 3 i vedtægterne.
  Banken har bedt om følgende præcisering:
  Det er kassererens opgave at udarbejde regnskab, som efter årsafslutning sendes til de valgte revisorer. Herunder at opkræve og registrere medlemskontingent og sørge for rettidig betaling af foreningens udgifter efter aftale med Hovedbestyrelsen, som giver kassereren de nødvendige fuldmagter til at disponere over foreningens bankkonti.” Hovedbestyrelsen foreslår dette indsat til sidst i punkt 4.
  Bliv aktiv i foreningenet antal suppleanter for 1 år ad gangen". Dette fortsætter naturligvis, og da suppleanterne også kan deltage i hovedbestyrelsens møder, er dette en god mulighed for en mindre bindende vej ind i foreningsarbejdet. Hovedbestyrelsen opfordrer nysgerrige til at melde sig på det kommende Årsmøde. Det er dog absolut ikke et krav at blive valgt for at være aktiv!

  OPDATERING: De to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget. I punkt 4 står nu at "Forbundet ledes af en hovedbestyrelse på 5 medlemmer", hvor der "i lige årstal vælges 3 medlemmer og i ulige årstal 2". Til samme punkt blev tilføjet, at "hovedbestyrelsen giver kassereren de nødvendige fuldmagter til at disponere over foreningens bankkonti." Desuden blev det skrevet ind i arbejdsplanen, at "deltagerne er enige om, at da Aldrig Mere Krig går ind for fredelig konfliktløsning, er dette også er en naturlig del af det interne arbejde hos AMK selv."


  Seminar om samarbejde i det danske fredsmiljø
  Lørdag den 20. september 2014 kl. 12:00 i København N:
  Seminar om hvordan man undgår det traditionelle demokratis tendens til diskussion, flertalspres og skuffede mindretal.
  Metoderne afprøves i fire workshops om udvikling af fredsministerium.dk's aktuelle opgaver: - Hvordan får vi oprettet et fredsministerium i statsligt regi? - Hvordan kan vi påvirke planen om indkøb af nye krigsfly? - Hvordan kan vi skabe et mediesamarbejde i fredsbevægelsen? - Hvordan kan vi opnå en reel og uvildig evaluering af dansk krigspolitik?
  Sted: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7. Arr:Fredsministerium.dk
  Seminar om konfliktløsning
  Søndag den 21. september 2014 kl. 10:00 i København N:
  Oplæg med fredsforsker og en tidligere FN-ambassadør

  Dialog om fredelig konfliktløsning med Isabel Bramsen, der er Ph.d. stipendiat i CRIC, Centre for Resolution of International Conflicts, og formand for RIKO, Rådet for International Konfliktløsning. FNs rolle i international konfliktløsning med Tyge Lehmann, der er tidligere menneskerettighedsambassadør i FN og nuværende bestyrelsesmedlem i Humanity in Action - Danmark. Mødet indgår i et seminar om samarbejde i det danske fredsmiljø, men alle er velkomne.
  Sted: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7. Arr:Fredsministerium.dk


  Seminar om samarbejde i det danske fredsmiljø

  Seminar om hvordan man undgår det traditionelle demokratis tendens til diskussion, flertalspres og skuffede mindretal - fortsat.
  Sted: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7. Arr: Fredsministerium.dk


  Fredsmanifestation

  Markering af FNs Internationale Fredsdag
  Sted: Ved Dome Of Visions ved Det Kongelige Bibliotek. Arr: Fredsministerium.dk


  War Is Over

  Fredskoncert med Middle East Peace Orchestra
  Sted: Dome Of Visions ved Det Kongelige Bibliotek. Arr: Fredsministerium.dk
  Støt AMKs annonce om at flage på halv den 5. september
  - i sorg over krigens ofre, civile såvel som soldater

  Kære alle fredselskende.

  image

  imageimage

  imageimage  - Hør interview med Jens Thoft, forhenværende fredsordfører for SF: Hvorfor flage på halv?

  - Se Politikens billeder fra 2013 af soldater, der deler bunkevis af flag ud!

  - Se DR P4 dækning af HalvFlagdagen, og hør indslaget her og her.


  Poul@AldrigMereKrig.dk til AMKs kasserer: Poul Pedersen, Fyrresvinget 35, 8600 Silkeborg.
  Yderligere information kan fås ved henvendelse til Tom Vilmer Paamand, medlem af Aldrig Mere Krigs bestyrelse,
  Tom@AldrigMereKrig.dk, mobil 36948328.
  Dette års annonce bliver bragt i Dagbladet Arbejderen, Information og Kristeligt Dagblad, og kan ses herover. Sidste års annonce blev bragt i BT og Information, og kan ses her.


  Kom til AMKs Årsmøde 2014 den 26.-27. april i Silkeborg
  Vi indleder lørdag klokken 13 med at spise frokost sammen. Mødet klokken 14 er åbent for alle interesserede, også ikke-medlemmer af AMK, og er som altid afsat til en uformel debat af aktuelle emner, der berører os som pacifister.

  Isabel Bramsen, Ph.d. stipendiat på det nye fredsforskningsinstitut, CRIC - Centre for Resolution of International Conflicts. Isabel Bramsen vil fortælle os om fredsforskningen i CRIC-regi - og vi vil fortælle hende om mulighederne i at samarbejde med Aldrig Mere Krig. Vi serverer frokost, kaffe og aftensmad lørdag, samt morgenmad, frokost og kaffesøndag. Der er mulighed for over­natning på stedet, der fungerer som lejrskole - husk selv at tage sovepose eller lignende med. AMK giver op til 300 kroner i tilskud til rejsen mod fremvisning af togbillet (eller bil), for udgiften over de første 100 kroner, beregnet efter billigste tog/bus pris for pågældende rejse.

  Hermod Folke Hansen, Nørremarksvej 4, 6880 Tarm, via tlf: 97373163, mobil: 20623163 eller via e-mail til: info@aldrigmerekrig.dk. Husk at anføre, hvis du ønsker overnatning, vegetarmad ? og afhentning på stationen og retur.

  Ordinært årsmøde i foreningen Aldrig Mere Krig
  Søndag den 27. april klokken 10
  Dagsorden
 • Valg af ordstyrer og referent
 • Beretning fra hovedbestyrelsen
 • Kassererens beretning
 • Drøftelse og vedtagelse af arbejdsplan
 • Nominering af kandidater til fredsrosen
 • Indkomne forslag (sidste frist for modtagelse er 19. april)
 • Eventuel årsmødeudtalelse
 • Fastsættelse af kontingent for 2014
 • Valg af hovedbestyrelse
 • Fastsættelse af sted for næste årsmøde
 • Eventuelt • ... Det skete - tidligere ├Ñr

  AldrigMereKrig.dk ©2024
  AMKs Kalender