Aldrig Mere Krig Pacifisme er en livsholdning
menu
<   Se alle Aktuelle indlæg.
Share button


Tåbelig fejl hos DR om fredssang
Fredsbilleder...
DR genudsender igen tv-serien Ørnen, nu på DR K. I afsnit 14 "Kodenavn: Agamemnon" står pæne borgere i protest foran en naziborg, og synger "Kringsatt av fiender". Ingen tvivl om intentionen med afsnittet, har DR bekræftet - men i stedet for Nordahl Griegs kendte tekst, der egentlig hedder "til ungdommen", synger skuespillerne omhyggeligt teksten til hvad der har vist sig at være en Black Metal-forvrængning, der i stedet for sammenhold hylder en ekstrem nihilisme.
Det virker som et umulig fejl, men efter at seriens researcher under indspilningen har fundet og duplikeret den forkerte version, er det lykkedes at samle så uvidende statister og skuespillere, at ingen har studse over den bizarre tekst. Seriens syngende bedstemødre sang med patos "troen på sejren vor, dødsrigets værd", i stedet for Griegs "troen på livet vort, menneskets værd".
Forfatteren til den alternative tekst må kunne hæve en pæn royalty, da serien er blevet vist over hele verden. Hvem der oprindeligt har forfattet denne klodsede fortolkning er uklart, men gruppen Granhammer har indspillet den. De dystre ord placerer hverken musikere eller tekst indenfor naziborgens miljø, men har i hvert fald intet at gøre under en demonstration vendt mod hadet bag plankeværket.
Tom Vilmer Paamand - april 2015

Flere historier fra 2015...
Herunder er en enkelt - klik dig videre til resten...


>  Israels unge nægter militærtjeneste
Israels krigsmodstandere er marginaliserede, men arbejder naturligvis ihærdigt videre alligevel. Nogle unge er refuseniks, der siden angrebet har nægtet at blive soldater, og et par stykker har allerede tilbragt måneder i militære fængsler for deres modstand. Deres krigsmodstand finder støtte kloden rundt, hvor også anti-zionistiske jøder mudrer fjendebillederne op på en god måde.
Modsat var der før det seneste krigsudbrud også protester indenfor Israels militær, men disse røster er desværre nu forstummet. Og russere, der er flygtet fra krigstjeneste mod Ukraine til asyl i Israel, bliver nu indkaldt til militærtjeneste mod Gaza. Men modstanden vokser globalt…
Tom Vilmer Paamand - marts 2024... Aktuelle indlæg
... Uaktuelle indlæg

AldrigMereKrig.dk ©2024