AMKs fredshilsen til oprøret!
Foreningen Aldrig Mere Krig fordømmer Ruslands angreb på Ukraine. Som altid er AMK indlysende nok mod krig, uanset hvem der har våbnene i hænderne. AMK hilser derfor også oprøret mod yderligere amerikansk militarisering af Danmark stort velkommen. Det er så rigeligt, at Grønland i generationer har måttet leve med en egenrådig USA-base, der også burde lukkes.
Krig, vold og især trusler om atomvåben, er aldrig en løsning. Selv i denne forfærdelige situation hjælper det ikke at udråbe den ene militære stormagt til en større global trussel end den anden. Historien har vist, at der er rigelig med blod på alles hænder. Situationen puster til gamle fjendebilleder og sætter turbo på militariseringen, senest med Folketingets vedtagelser om at sende yderligere dansk militær til Baltikum - og det på et opskruet krigerisk mandat. Dette går hånd i hånd med småskinger nationalisme og massiv økonomisk indsprøjtning til krigsindustrien.
Lyt til din egen indre og gode dømmekraft. Som pacifister husker vi klart, at det aldrig er de samme mennesker, der står og skal slå ihjel, som dem, der har besluttet, at der skal slås ihjel. Og det er heller ikke dem, der vinder magt og tjener på krigsproduktionen. Ligesom vi skal huske de mange tusinde kvinder, børn og andre civile, der altid ryger med i købet, som "utilsigtede følgeskader".
Tving Rusland til forhandlingsbordet og ud af Ukraine med ikkevoldelige metoder og diplomatisk kraft. Sæt oprustning og optrapning i Øst og i Vest på pause. Brug i stedet alle kræfter på at føre åbne og inkluderende forhandlinger om fred og nedrustning. Afhold dem i en dialog mellem alle statslige og ikke-statslige parter i konflikterne, og med solid inddragelse af civilsamfundets aktører.
Aldrig Mere Krig!Aldrig Mere Krig - februar 2022
Flere historier fra 2022...Herunder er en enkelt -
klik dig videre til resten...
> Rapport: Sats på lavspænding i Arktis, mens USA opruster... Forslagene ser gode ud: Arbejd på
afspænding i Arktis, og
understreg risikoen for eskalering. En
stærkere diplomatisk indsats, der fastholder
folkerettens betydning. Øget
offentlighed om beslutningerne, og reel
opbakning til Ilulissat-erklæringen.
Disse positive forslag dominerer
anbefalingerne i en ny
analyse om Arktis fra Center for Militære Studier. Rapporten fastslår, at USAs politik for Arktis endnu ikke er låst fast, og at Danmark og Rigsfællesskabet dermed fortsat har mulighed for at sætte sit præg.
Men oven i optimismen kommer nogle mere negative elementer, der virker som en resigneret opsummering af, at USA under alle omstændigheder vil ende med at gøre som de lyster: Forbered dansk og grønlandsk offentlighed på
øget amerikansk militær opbygning i Grønland. Fasthold
behovet for afskrækkelse af Rusland, og hjælp USA med
antiubådskrigsførelse og øget varslingsindsats, fordi det måske kan styrke dansk diplomatis gennemslagskraft.
Søg
tæt samarbejde med USA om f.eks. havne, hvis
USA vil realisere sit behov for flådebaser i Grønland og på Færøerne. Arbejd på, at
beslutninger i relation til USAs ønsker kan tages hurtigt, og titulært på et
oplyst, demokratisk og fælles grundlag...
Tom Vilmer Paamand - marts 2021
...
Aktuelle indlæg
...
UAktuelle indlæg