Aldrig Mere Krig Pacifisme er en livsholdning
menu
<   Se alle Aktuelle indlæg.
Share button


Israels unge nægter militærtjeneste
Fredsbilleder... Israels krigsmodstandere er marginaliserede, men arbejder naturligvis ihærdigt videre alligevel. Nogle unge er refuseniks, der siden angrebet har nægtet at blive soldater, og et par stykker har allerede tilbragt måneder i militære fængsler for deres modstand. Deres krigsmodstand finder støtte kloden rundt, hvor også anti-zionistiske jøder mudrer fjendebillederne op på en god måde.
Modsat var der før det seneste krigsudbrud også protester indenfor Israels militær, men disse røster er desværre nu forstummet. Og russere, der er flygtet fra krigstjeneste mod Ukraine til asyl i Israel, bliver nu indkaldt til militærtjeneste mod Gaza. Men modstanden vokser globalt…
Tom Vilmer Paamand - marts 2024


Flere historier fra 2024...
Herunder er en enkelt - klik dig videre til resten...


>  Pistoler for fred til krigsmagerne
Verdens krigsmagere, lige fra Putin, Netanyahu og Irans Khamenei til Biden og vor egen statsminister, kan forvente særpost efter enfredshappening fra en gruppe kunstnere i Sakskøbings Salon Svupsak.
Kunstnerne havde produceret symbolske selvpistoler af træ, hvor pistolløbet peger bagud mod den skydende, og fyldte dem i kuverter med parolen ”Du kan altid vælge fred!”. Happeningen foregik til en fremvisning af nye antikrigsbilleder og -skulpturer af Eva Kobberød, Espen Brandt-Møller, Maiken Monnerup og Thorvald Berthelsen: ”Vores fredshappening kan måske så et frø for fred. For tiden træder magthavere en djævelsk dans med død og ødelæggelse, og spiller hasard med fremtiden.”
Tom Vilmer Paamand - november 2023
... Aktuelle indlæg
... UAktuelle indlæg

AldrigMereKrig.dk ©2023